Jachthaven-Eeklo
Vierdaagse toervaart met de Bende van E.Y.K


Onder de voogdij van Eric en toeziend oog van Greet en Norbert, hebben de Bende van E.Y.K er een supper weekend opzitten.
De zon, het water, leuk gezelscchap... af en toe een bubbel en varen maar. Meer moet ne mens niet hebben!
Dag 1. Uit alle voorzorg de Skippy overvol geladen met brandstof... kon de bende vertrekken in drie shiften (versassen). Op het kanaal Gent-Brugge kregen we begeleiding van de zeevaartpolitie en voelden wij ons superveilig met de rode mazoet (grapje!).
Varen, dobberen, achteruit, vooruit...  onze leider, die ondertussen meer lijder dan leider was geworden, liet ons aanmeren aan de steiger van de Stalhille brug - Estaminet " De Spinde" in Jabbeke. Een leuke avond met lekker eten, overvloedige wijn, annekdotes, wilde verhalen, schunnige moppen, toekomstplannen van E.Y.K, de voorlopige stand  van de zoektocht en veel meer liet ons de eerste vaardag met een heel goed gevoel afsluiten.
Dag 2. Vroeg uit de veren, toch de zeebonken! Met de mop en mopperdeplop de boten kuisen... behalve de Spikky, die kennen dat ritueel nog niet. Na het ontbijt, de briefing en de opgave van de tweede zoektocht, was het met de boeg richting Nieuwpoort. De  blokvaart verliep schitterend en onze lijder kon beetje bij beetje weer leider worden. We werden in de Plassendaelesluis opgevangen door de havenmeester van VVW Westhoek. In de jachthaven kregen we assistentie van behulpzame collega's. Vrije namiddag in Nieuwpoort onder een hevige zon... dus op tijd een natje was de bootschap!
Dobberend op het zilte water kon de nacht ingaan.
Dag 3. Behalve de Spikky, waren de overige kapiteins, bij het krieken van de dag, druk in de weer met hun mop. 8hoo Afgifte van de formulieren van de zoektocht. 8h15 Met zijn allen naar de Plassendaelesluis, dobber de dobber naar Brugge. Wat een drukte op het kanaal... en dat konden we zeker merken in de jachthaven van Brugge... overvol!
19hoo In de overvolle kantine... uitslag van de zoektocht. De trofee van de Bende van E.Y.K editie 2017 ging naar ... Cool Down met Gina en Bruno. Met ruime voorsprong, een verdiende overwinning! De nacht kon ingaan...
Dag 4. Mopperdemop... t'is weer gedaan! Voor 10hoo vertrekken we naar Eeklo. Op de E40 is het blokrijden, op het kanaal is het echter ook letterlijk en figuurlijk blokvaren. In de jachthaven van Brugge is het een echte leegloop van jachten. Ook op het kanaal is het zeer druk van de jachten met als gevolg dat de bruggen extra lang open moesten blijven...  gemopper (zonder mop) op de kade. Alles verliep vlekkeloos dank zij de zeer goede voorbereidingen van Eric.
Aan de sluis van Schipdonk stropte alles op... fille! Wat wachten, tijd voor bij te praten, te zeveren, te lachen, te genieten... en niet vergeten, met een natje en een droogje!
Eens versluisd moest een van de "Bende van E.Y.K" een jachtje mee op sleeptouw nemen... motorpech. Gelukkig voor hen waren zij ook lid van onze jachthaven en konden zo aan hun aanlegplaats afgemeerd worden.
Als afsluiter nog even bij Addy en Freddy' wat nakaarten, de kritische noot die sommige hadden, wat verzachten...
Nogmaals een dikke dankuwel aan Eric voor de vlekkeloze 4-daagse, Greet en Norbert voor de keuzes van spijs en drank. Alles was supper...

Kort en bondig... we kijken uit naar de volgende toervaart